Az emberek 90 százaléka szenvedhet ettől a kínos „betegségtől”

A ’PVS’ nem válogat, gyakorlatilag bárkiből lehet áldozat!

Nagyon meglepődnék, ha életed során egyszer sem tapasztaltad volna a Phantom Vibration Syndrome, azaz a Fantom Vibrációs Szindróma tüneteit. A PVS-rohamok spontán törnek az áldozatra, ilyenkor változó erősségű rezgés érezhető valamelyik zseb környékéről, miközben az üresen várja, hogy megtömjék. A jelenséget hirtelen megugró szívverés és enyhe pánikérzés kísérheti.

Dr. Robert Rosenberg egyik tanulmánya szerint ( “An Experiential Account of Phantom Vibration Syndrome.” Computers in Human Behavior. 52: 124-131, 2015) valóban létező jelenséggel van dolgunk, amiről az alábbiakat érdemes tudni.

Kutatások szerint kedves kis szilícium szörnyecskénk mára egyfajta plusz testrészként illeszkedik hozzánk, ami eléggé adja magát, hiszen egész nap fogdossuk, markolásszuk, ezzel tartva folyamatos inger alatt az érzékeinket.

A leginkább mozgás közben tapasztalható jelenség hátterében éber idegrendszerünk és szorgos agyunk téves riasztása áll. Szóval, ha eddig azt hitted, hogy valamilyen súlyos dolog lapul az ügy hátterében, akkor valamelyest megnyugodhatsz, azt viszont érdemes átgondolnod, hogy vajon mennyire ápolsz szoros viszonyt a telefonoddal.

Tényleg, te kibírnád, hogy egy hétig valamelyik régi mobiloddal járj? Fogadjunk, hogy nem! 😉

Forrás: independent, webmd