Ez a közös egy iPhone X-ben és egy darab kőben!

Ha szabad még egy tétellel megfejelni azt bizonyos 9 éve népszerűvé vált mémet, akkor most megtesszük, s egyben kiegyenesítjük az egyik legnagyobb Apple-kérdőjelet.

Annak idején jókat mosolyogtunk Steve Jobs legkedvesebb szerelemgyerekén, hiszen az anno reformtelefonként bemutatott kütyüből olyan funkciók hiányoztak, amelyek mellőzése már 2008-ban is cikinek számított. Generációk jöttek, generációk mentek, de az a fránya rádió valahogy mindig kimarad…

A rádió még mindig az ember egyik jó barátja, s habár az internetes zenei szolgáltatások alaposan próbára teszik a szakmabelieket, elmondhatjuk, hogy kedvenc sercegő médiumunk továbbra is remekül állja a sarat. A rádió nem vész el, csak átalakul, és ezt a filozófiát az Apple is serényen támogatja. A cég és a többi neves szolgáltató nem hogy kinyírják, hanem újraértelmezik a rádiózás fogalmát.

Futótűzként terjed a hír, hogy az iPhone készülékek lelkét szolgáló chipek egyike elméletileg ki tudná szolgálni az FM-szerelmesek igényeit. Adódik a kérdés, hogy akkor miért nem hívják életre ezt a bizonyos funkciót, amire van egy elég egyszerű válasz. Az említett opció ugyanis szoftveresen nem aktiválható, ráadásul maga a készülék kialakítása sem alkalmas a rejtett ficsör működtetésére. Nincs megoldva például a vétel (antenna) kérdése, ráadásul az iPhone készülékeket újra kéne minősíteni, mivel az FM-modul működése befolyásolhatja a Wi-Fi, a Bluetooth és a hívások kezelését biztosító egységek működését.

Vonatkozó hír, hogy az Egyesült királyságban már a DAB+ vevővel rendelkező készülékek forgalmazását szorgalmazzák. Látható, hogy előbb-utóbb végérvényesen beköszönt a digitális rádiózás kora, amire a Fresh FM már felkészült: internetes rádióként 2011 óta szolgáljuk kedves Hallgatóinkat!